Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt zawsze udany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda letnia 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt zawsze udany

Białka ubić, dodać cukier, ubić dodać żółtka, ubić dodać olej, ubić dodać wodę i ubić.Mąkę wymieszać osobno z proszkiem i mąką ziemniaczaną. Przesiać. Dodać do ubitej masy. Delikatnie wymieszać łyżką. Piec w 150 stopniach ok 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 29.11.2010 12:24
Spróbowałam i wyszedł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak