Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny szpinak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

op. mrożonego szpinaku
makaron 20dag
mielone mięso 30dag
parówki 2
cebula
oregano
oliwa
ketchup
żółty ser 15dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny szpinak

Parówki i obrana cebule kroimy w kostke.Podsmażamy z miesem na oleju.Szpinak przelewamy wrzatkiem,dokładnie osączamy.Makaron gotujemy al dente z odrobina oliwy.Odcedzamy.Ogórki kroimy w kostke.Makaron mieszamy z miesem i warzywami.Doprawiamy do smaku papryka i oregano.Krótko podsmazamy .Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy potrawe.Zapiekamy np w kuchence mikrofalowej,az ser sie rozpuści.Podajemy z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak