Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa florencka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 2 szkl.
boczek wędzony 15 dkg
pomidor 1 szt.
makaron spagetti 1/4 op.
ser 4 łyżki
szczypiorek,koperek posiekany 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa florencka

ugotować boczek w małej ilości wody,pokroić w cienkie plastry,włożyć do wywaru wraz z wodą w której się gotował,podgrzać,do gorącej zupy dodać ugotowany makaron,wsypać starty ser i posiekany szczypiorek z koperkiem,doprawić do smaku solą i papryką,dodać drobno posiekany czosnek,pomidory umyć pokroić w paski i rozłożyć na talerze,zalać zupą,podawać bardzo gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 29.09.2012 20:03
i rozgrzewajaca w chłodne dnie
Ewelina38 20.10.2011 19:29
fajna ta zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak