Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ugro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,3 kg
ziemniaki 5 szt.
groch 3/4 szkl.
cebula 2 szt.
makaron 120 g.
jajko 1 szt.
włoszczyzna 100 g.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
zsiadłe mleko 3/4 szkl.
dowolne przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ugro

do gotującego się wywaru mięsnego włożyć,namoczony groch a po 30-40min.ziemniaki pokrojone na grube kawałki,następnie dodać makaron,pokreojoną i podsmażoną włoszczyznę,cebulę,koncentrat i dowolne przyprawy,gotować do miękkości,zaprawić zsiadłym mlekiem,podawać z mięsem oraz jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.12.2011 11:04
smaczna
Seba 07.07.2011 22:00
pycha
suzana 29.11.2010 10:03
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak