Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w papilotach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba sola 4 płaty
feta po kawąłku na rybę
tymianek kilka galzek
cytrynka 2 szt
sos sojowy łyzeczka
pieprz świeżo mielony
masło po palstrze na rybę
por kawałek
Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat
oliwa łyzka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w papilotach

Filety rybne dokładnie umyć, osuszyc. Wymieszac sos sojowy, oliwe z oliwek, sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, zabek czosnku rozgneiciony, włozyc ryby do marynaty i zostawic na godzine.
Na prostokącie papieru do pieczenia położyc kawałek masła, na to rybę, plastry pora, posypac rozkrusozną fetą, połozyc plastry cytryny, posypac przyprawą do ryb, posypac świezo zmielonym pieprzem. Rybę zawinąć, dokładnie aby w trakcie pieczenia nie uciekł z niej sos.
Piekę ją przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 C. Pod koniec pieczenia mozna odwinac papiloty zeby rybka sie lekko zrumienila z wierzchu. Zamiast papieru mozna ryby zawinac w folie aluminioowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.10.2011 12:40
świetna ryba
monikaaa1 14.08.2011 11:06
przyznaje , nazwa intrygująca :)
Anna146 24.07.2011 16:14
nazwa bardzo zachęcająca
IlonaAlbertos 15.03.2011 22:20
Apetyczna ryba, chociaż rzadko ją jadam :) Takiej jednak jeszcze nie robiłam.
marcia71 24.01.2011 10:19
mniam
jasiek 16.01.2011 22:47
dobra nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak