Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300g
pieczarki 6
cebula 2
sos sojowy łyzka
pieprz
masło 2 łyzki
ziele angielskie
papier ryżowy
olej
Barszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem

Kapuste przepłukać, odcedzic. Podsmazyc na 2 łyżkach masła posiekane dwie cebule, dodać odcedzona kapustę, dodac ziele angielskie, pieprz, sos sojowy, smazyc do odparowania soku jakies 15-20 minut. Dodac pokrojoną w kostkę pieczarki. Smazyc jeszcze chwilę aż zmiękna. Odstawic do ostygnięcia. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Nakładamy farsz kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu.potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażyłam na patelni na niewielkiej ilosci oleju. Podawac z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 26.07.2011 08:23
a to ci dopiero połączenie :)) chętnie bym skosztowała
ewasylwia 29.03.2011 16:17
z kapustą kiszoną jeszcze nie jadłam
Babciagramolka 28.11.2010 23:30
Poproszę na wynos .Pyszotki robisz kochana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak