Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa z kremem czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 1 szklanka
woda 1/3 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
krem czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa z kremem czekoladowym

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, kakao, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Czekam,aż biszkopt ostygnie . W międzyczasie przygotowuje krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudzoną roladę rozwijam i smaruje kremem, następnie ponownie ją zwijam. Na wierzchu posmarowałam roladę pozostałością kremu czekoladowego i posypałam posypką czekoladową. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak