szpinak z mozarella

szpinak z mozarella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinaku

    0,5 kg
  • kulki mozarelli z zalewy

    3 szt
  • plastrów szynki

    10 szt
  • makaron grube rury

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak umyć, odszypułkować i poddusić na patelni na łyżce masła aż odparuje woda, ostudzić, pokroić dość drobno.
Szynkę i mozarellę pokroić w kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, dodać pieprz (ja nie solę bo dużo soli jest już w szynce)
farszu wystarcza do nadziania całego opakowania rurek.
Polewam to beszamelem i zapiekam najpierw pół godziny pod przykryciem a potem posypuję serem ii jeszcze zapiekamy 10 minut.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

29.08.2011 21:56
ciekawy pomysł

marcia71

04.04.2011 00:30
muszę zrobić

Ewelina45

11.03.2011 10:06
super

Ewelina45

11.03.2011 10:06
super

Ewelina45

11.03.2011 10:06
super

Ewelina45

11.03.2011 10:06
super

jasiek

10.02.2011 19:25
ciekawe

kubalo

03.02.2011 08:44
pyszne

Edyta38

19.01.2011 16:36
spróbuje napewno

Ewelina45

05.11.2010 10:03
interesujace

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat