Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z włoską kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 0.5
marchewki 2
ziemniaki 4
koperek
przyprawa do potraw
pieprz
sól
śmietana 30% 250 ml
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z włoską kapustą

ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, gotujemy w wodzie z kostka, jak zaczna sie gotowac to dodajemy pokrojoną w talarki marchewke, a za 10 minut dorzucamy zszatkowaną kapuste włoską. Doprawiamy do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania gdy wazywa są miekkie dodajemy łyzke posiekanego koperku świeżego lub mrożonego, po zdjeciu z ognia łaczmy ze śmietanka i jemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 14.01.2011 11:47
nie to nie kapusniak, kapusniak jest z miesem i jest bardzo gęsty, poza tym dodaje sie wtedy białą kapustę. Ja zrobiłam zwykłą zupkę warzywną z dodatkiem włoskiej kapusty aby miała lepszy smak:)
Ewelina47 13.01.2011 10:42
kapuśniak ?
Mati13 30.11.2010 19:42
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak