Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ślaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ślaski

ziemniaki obieramy i gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie, odcedzamy i czekamy aż przestygną, dokładnie tłuczemy, a następnie dodajemy do nich mąkę - ilość mąki powinna być równa 1/4 objętości ziemniaków, na koniec dodajemy jajko i wyrabiamy gładkie ciasto. Formujemy male, zgrabne kuleczki, lekko spłaszczamy i na koniec robimy palcem dziurke, na srodku i gotujemy w wodzie do miekkosci. Podajemy do obiadu, polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 20.03.2012 15:15
mmmm
Emilia21 20.03.2012 15:15
mmmm
malaczarna23 06.02.2012 11:34
uwielbiam
ben-ka 02.02.2011 10:09
Bardzo lubię takie kluski:)
krzyniu1984 04.12.2010 12:11
pyszne są!
gacopierz23 03.12.2010 13:19
Po naszemu gumoklejzy Pycha
Mati13 30.11.2010 19:43
zjadłbym:)
Koper 30.11.2010 10:18
Fajna jest ta dziurka w kluskach sląskich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak