Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malze (mule) z porem i selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule 250 g
por (biała część) 1/2
masło 1/4 kostki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
ocet balsamiczny 1 lyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól, Przyprawa do zup Kucharek-e
cukier 1 lyzka
wódka 2 lyzki
makaron ryżowy 100 g
seler naciowy 1 łodyga
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Malze (mule) z porem i selerem

Malze rozmrozic w naczyniu z zimna woda, kilkakrotnie zmieniajac wode. Makaron ryzowy ugotowac wedlug opisu na opakowaniu. Pora i lodyge selera obrac, umyc i pokroic w dosc cienkie paski. Na patelni roztopic maslo i dodac malze, smazyc na srednim ogniu, przez kilka minut, czesto mieszajac. Dodac warzywa i przyprawy, smazyc, co jakis czas mieszajac, w razie potrzeby dodac wiecej masla. Smazyc do miekkosci wszystkich skladników, doprawic do smaku i podawac na goraco z makaronem ryzowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:25
uwielbiam mule ! Robię podobne :) Są przepyszne!
Jolanta_P-S 04.05.2011 20:45
muli nie jadłam
wolochski 25.01.2011 20:27
super
Jolanta40 29.12.2010 19:22
nie jadłam, ale brzmi ciekawie
madi356 20.12.2010 10:18
w życiu czegoś takiego nie jadłam, ale warto spróbować.
agnieszka189 09.12.2010 20:12
lubie takie specjaly

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak