Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 3 sztuki
migdały 10 dag
oliwa 3 łyżki
masło 4 łyżki
mąka 3 łyżki
mleko 1/2 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w migdałach

Rybę oczyszczamy. Osuszamy. Mleko soli i maczamy w nim rybę, następnie obtaczamy w mące. Masło topimy na patelni, dodajemy oliwę i smażymy pstrągi z obu stron. Płatki migdałów rumienimy na reszcie masła. Na usmażone ryby przekładamy migdały, polewamy całość masłem i podajemy :):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak