Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z filetami z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 3 sztuki
masło 3 łyżki
śmietana 100 ml
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
parmezan 3 łyżki
pieprz
sól
filet z dorsza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z filetami z dorsza

Ziemniaki gotujemy i robimy z nich puree. Cebulę siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach masła. Dodajemy pokrojoną w kawałki rybkę, oraz śmietanę z mąką. Dusimy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Puree ziemniaczane mieszamy z jajkami, parmezanem. Naczynie do zapiekania wykładamy puree i rybą. Zapiekamy około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak