Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonka łososia z farszem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 60 dag
pieczarki 10 sztuk
ogórek konserwowy 3 sztuki
anchois 6 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonka łososia z farszem pieczarkowym

Łososia oczyścić, osuszyć, podzielić na dzwonka. Przygotowujemy farsz: pieczarki siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy rozgniecione anchois, przyprawy, bułkę tatrą, jajka - całość mieszamy. Dzwonka łososia napełniamy farszem. Układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, podlewamy bulionem i zapiekamy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak