Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet fiorentyński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cebula 2 łyżka
szpinak 2 szkl.
ser śmietankowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet fiorentyński

Cebulę i szpinak usmażyć na nie wielkiej ilości masła,przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową,odstawić.Do roztrzepanych jajek dodać ser śmietankowy i szpinak z cebulą.Smażyć około 5 min mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 29.11.2010 10:25
wszędzie ten szpinak :) hehe
MAŁGORZATA108 28.11.2010 16:56
Ostatnio jem dużo jajek, wypróbuję na śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak