Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos truflowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

trufle 5 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion 1/2 szklanka
sól
pieprz
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos truflowy

Trufle gotujemy w bulionie. Wywar odparowujemy do 2/3 objętości. Studzimy, trufle kroimy w paseczki. Robimy zasmażkę, dolewamy zimny wywar, trufle. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak