Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek roztarty 1 ząbek
ZOLTKA UGOTOWANE NA TWARDO 2 szt
musztarda 1 łyżka
papryka
cukier
śmietana 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
półsłodkie białe wino 1/2 szkl
cebula 80 g
śledzie 4 (mleczaki, wypatroszone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie

Śledzie wymoczyć (osobno wymoczyć mleczka) , odfiletować i ściągnąć skórkę. Wino wymieszać z octem, cukrem i papryką. Gotować chwilę z cebulą, czosnkiem i liściem laurowym. Żółtka rozetrzeć z musztardą. Wystudzoną marynatę, po usunięciu liścia połączyć z przetartymi mleczkami i zagęścić
żółtkami wymieszanymi ze śmietaną, Filety ułożyć na półmisku i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak