Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec do pieczywa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1kg
zwyczajna kiełbasa 3pałki
ząbek czosnku 5
tymianek 1 łyzka
sól
majranek

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec do pieczywa

Słoninę przekręcic przez maszynkę o grubych otworach.
Tak samo zrobic z kielbasą .Słoninę topimy ,do stopionej słoniny dodajemy kiełbasę i chwilę smażymy razem ,wyłanczamy gaz i dodajemy zmaiżdzony czosnek,majeranek,tymianek,sól mieszamy.zlewamy do miseczek i odstawiamy do wystygnięcia ,wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.09.2012 07:48
uwielbiam :)
gacopierz23 14.09.2012 21:04
i świeży chlebek do tego
Anna138 21.08.2012 22:53
pyszny
Marta1986 29.06.2012 10:48
pycha
kamyk 18.06.2012 21:59
domowy smalec rewelacja
Grazyna0211 16.06.2012 21:22
lubię taki
Ewelina38 29.05.2012 21:50
świeży chlebek, taki smalczyk i kiszony ogóreczek, najlepiej małosolny.... pyszności :P)
Betka 20.05.2012 19:18
pycha;)
caralajna 21.03.2012 19:09
fajnie przyprawiony
Ela15 19.03.2012 08:07
skromne ale smaczne
Seba 17.03.2012 08:55
pycha
Wafelek2601 15.03.2012 10:56
uwielbiam taki smalec
olkaaa 09.03.2012 07:45
super
Kas2 28.02.2012 17:22
*kiszony
Kas2 28.02.2012 17:22
kanapka, smalec i ogórek kiszona - o pycha!
MAŁGORZATA108 28.11.2010 17:17
Ale narobiłam sobie smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak