Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa winno-cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino 1/2 l
cytryna 1 sztuka
woda 0,75 l
miąższ z bułki 5 dag
cynamon 1/2 łyżeczka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa winno-cytrynowa

W wodzie z cynamonem rozgotowujemy miąższ z bułki. Cytrynę szorujemy, ścieramy skórkę, a sok wyciskamy. Do przetartej zupy wlewamy wino, skórkę cytryny. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy sok z cytryny. Dodajemy do zupy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak