Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa sliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki węgierki 0.5 kg
laska cynamonu
cukier
śmietana kremówka 2 lyzki
goździki mielone 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa sliwkowa

sliwki myjemy,kroimy na pol i wyjmujemy pestki.wkladamy do rondla,dodajemy laske cynamonu i gozdziki.zalewamy litrem wody i gotujemy do miekkosci ok.20 minut. pod koniec gotowania doprawiamy cukrem.jedna lyzke sliwek wyjmujemy a reszte zupki miksujemy.nakladamy na talerz.dekorujemy odlozonymi sliwkami i smietana. Zupe sliwkowa mozna poawac z makaronem,grzankami lub groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.11.2010 20:01
JA POPROSZE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak