Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa bretońska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
cebula 2 szt.
por 1 szt.
kapusta biała 0,5 główki małej
seler 0,5 szt.
fasola biała 3/4 szkl.
ziemniaki 5 szt.
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
gotowana pyza pszenna
mąka 2 szkl.
jajko 2 szt.
mleko odrobinę
drożdże 1 dkg
masło 1 łyżeczka
posiekana zielenina
wieprzowina 0,5 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa bretońska

jest to zupa gotowana na tłustym mięsie z dużą ilością warzyw,gotujemy w niej jedną dużą pyzę,ciasto z dodatkiem drożdży sporo gęściejsze od ciasta naleśnikowego wylewamy na cedzak wyłożony płótnem posmarowanym masłem,lużno zawiązujemy i odwieszamy no ok.30min.aby się gotowało w gorącej zupie,mięso i fasolę gotujemy razem jak się podgotuje dodajemy pokrojone w paski jarzyny i przyprawy,jak się zagotuje wkładamy pyzę i gotujemy na małym ogniu,po 15min.dodajemy ziemniaki,kiedy jarzyny będą miękkie to wyjmujemy pyzę,odwijamy ją i kroimy w plastry układamy na talerzu razem z mięsem dodajemy zieleninę i zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.05.2012 12:07
smaczna
Wacław 12.05.2012 16:31
pyszna zupa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak