Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
mięso mielone z szynki 50 dag
jajko 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek 1 łyżeczka
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z fasolą

Fasolę namoczyć , następnie ugotować do miękkości.Fasolę zmielić.Do mięsa dodać jajka , bułkę tartą , majeranek. Mięso wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Do mielonej fasoli dodać 2 łyżki oliwy , doprawić do smaku. Z mięsa robimy placuszki , nakładamy farsz z fasoli i formujemy klopsiki.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 26.05.2012 22:41
PYSZNE PULPECIKI
Małgosia6 05.01.2012 08:21
muszę spróbować takie zrobić;]
Dariusz8 28.11.2010 13:01
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak