Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml
drożdże 3 dag
mąka tortowa 25 dag
jajko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
Śliwki kalifornijskie 5 dag
śmietana 150 ml
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z bitą śmietaną

Drożdże dodać do 30 ml ciepłego mleka oraz 2 łyżeczek cukru.Odstawić do wyrośnięcia .Mąkę wymieszać z jogurtem oraz jajkami. Dodać drożdże , zmiksować. Odstawić do wyrośnięcia.Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Na racuszkach układamy po łyżce śmietany oraz śliwkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.07.2013 11:35
takie racuszki mogę jeść codziennie
Ewelina38 04.02.2013 11:32
rewelacyjne, uwielbiam je :)
ankaryba 03.09.2011 15:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak