Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z miesem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
mąki 30 dag
szczypta soli
mięso drobiowe 30 dag
cebule 2
margaryna
przyprawa do potraw
pieprz
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z miesem

ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez maszynke i łaczymy z maka, jajkiem i odrobina soli. wałkujemy w wałki i odkrawamy talarki z nich i nakładamy do środka farsz, a potem formujemy kule. Farsz robimy tak, ze mieso musi byc ugotowane, cebule pokrojone w koste smazymy na margarynie, a kapuste kiszona gotujemy do miekkosci. Przez maszynke przepuszczamy mieso, połowe cebuli i kapuste kiszoną, Doprawiamy do smaku i mieszamy. takim farszem napełniamy nasze knedle i gotujemy do miekkosci, polewamy pozostała cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.05.2012 20:29
mniam
kamyk 28.02.2012 11:20
pyszne kluski
Wafelek2601 13.04.2011 15:50
uwielbiam takie kluski, są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak