Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
żółta papryka
czosnek 3 ząbki
pomidory krojone puszka
cukinia
bulion 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy gulasz

Mięso oczyścić,osuszyć i pokroić w kostkę.Podsmażyć na oleju,oprószyć pieprzem kolorowym,dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek.Dusić chwilę na małym ogniu.Wlać zawartość puszki z pomidorami,wymieszać i dusić pod pokrywką. Dolać ok szklankę (3/4) bulionu drobiowego, dorzucić pokrojoną paprykę i dalej dusić. Przyprawić kucharkiem lub jarzynką, pieprzem cytrynowym, solą czosnkową. Pokrojoną w kostkę cukinię dorzucić na końcu,by jej nie rozgotować.Posypać estragonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.11.2012 17:30
bardzo taki lubię
polly66 28.11.2010 10:35
posypać szczypiorkiem dla kontrastu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak