Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki na kruchym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 szt
jaja 4 szt
cukier 1 szkl
gruszki w zalewie 1 sł

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki na kruchym cieście

Margarynę, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i 1/2 szklanki cukru, mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Białka ubijmy z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, na ciasto wykładamy okrojone gruszki, polewamy białkami. Na białka wykładamy potarkowane ciasto. Piec 45 minut w 170 topniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.02.2012 12:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak