Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gąski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier puder 15 dag
migdały 5 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier wanilinowy 1 op
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gąski

Migdały zmielić. Do mąki dodać masło, posiekać nożem, połączyć z przetartymi przez sito gotowanymi żółtkami oraz migdałami i 5 dag cukrem. Zagnieść ciasto i pozostawić na 30 minut w chłodnym miejscu. Ciasto podzielić na kawałki o wadze 2 dag, uformować malutkie rogaliki, ułożyć w odstępach na blasze i upiec. Gdy lekko zżółkną, zdjąć gorące, ułożyć na półmisku i posypać pozostałym cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak