Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 1/2 kg
zalewa z brzoskwiń 3 łyżki
olej 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól
brzoskwinie w puszce 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany brzoskwiniami

Schab oczyszczamy, osuszamy. Nacinamy go w odstępach 3 cm na około 2 cm głębokie tak by zmieścił się tam plaster brzoskwini. Nacieramy mięso przyprawami, także czosnkiem i skrapiamy je olejem. Przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak