Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nadzieniem ananasowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 1/2 kg
anans z puszki 5 plasterków
zalewa z anansa 3 łyżki
olej 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nadzieniem ananasowym

Schab oczyszczamy, osuszamy. Nacinamy go w odstępach 3 cm na około 2 cm głębokie tak by zmieścił się tam 1/2 plasterek ananasa. Nacieramy mięso przyprawami, także czosnkiem i skrapiamy je olejem. Przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak