Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chowder

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
bekon
pomidory
ziemniaki
marchew
cebula
seler naciowy

Przepis i sposób przygotowania na: Chowder

SKŁADNIKI: 45 dag filetów z ryby, kilka plasterków bekonu lub boczku (około 10 dag), puszka pomidorów w zalewie (około 45 dag), szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę, 3/4 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę, po pół szklanki posiekanej cebuli i selera naciowego, ćwierć szklanki keczupu, 2 łyżeczki sosu worcestershire, ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte filety pokroić na 2,5 cm kawałki. Podsmażyć bekon i zeszklić na nim cebulę. Ostrożnie wlać 2 szklanki wody, dodać ziemniaki, marchewkę, seler, sos worcestershire, tymianek, posolić. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić warzywa do miękkości - około 15 minut. Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą i keczup. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i włożyć rybę. Przykryć i dusić, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem posypać natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.05.2012 15:10
super
Jolanta40 15.05.2011 10:40
chętnie bym skosztowała
rosik93 22.04.2011 01:47
Ciekawe
Margo1 04.04.2011 17:45
pycha
Margo1 04.04.2011 17:45
pycha
accee 07.02.2011 22:52
Palce lizać
Babciagramolka 29.11.2010 17:00
Wszelkie rybne ,,kombinacje ,, to coś dla mnie .
Szarrikka 28.11.2010 08:18
Lubię kreskówkę o tytule \"Chowder\" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak