Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb domowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 ml letniego mleka
25 g drożdży 500 g mąki
2 łyżeczki kolendry
1 łyżeczka soli

Przepis i sposób przygotowania na: chleb domowy

Drożdże rozpuść w mleku. Do mleka dodaj kolendrę, sól i mąkę. Zagnieć ciasto, a następnie podziel je na dwie części i uformuj z każdej podłużny wałek. Każdy z wałków podziel na 8 części, a następnie z każdej z nich ulep kulkę. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 15 min. Kulki rozwałkuj na płaskie placuszki o średnicy ok. 12 cm i poprzekłuwaj widelcem. Piecz przez 10 min w temp. ok. 200°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak