Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

450 g gotowego ciasta francusk
szczypta gałki muszkatołowej
rodzynki 170 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z rodzynkami

Namocz rodzynki w gorącej wodzie (ok. 30 min), a następnie odsącz i wymieszaj je ze szczyptą gałki muszkatołowej. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 10 cm. Na każdym krążku ciasta ułóż po łyżeczce rodzynek. Zagnij do góry brzegi ciasteczek i sklej je na środku. Następnie odwróć ciasteczka i delikatnie rozwałkuj (aż rodzynki będą widoczne). Piecz na papierze do pieczenia przez ok. 15 min w temperaturze 200°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak