Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dyni i twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1\\2kg
mąka 6łyżek
olej
twaróg 2łyżki
jajko
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dyni i twarogu

Dynie obieramy kroimy w duza kostke i dusimy w rondlu około 10min,dodajac 5,6 łyzek wody.Ostudzona dynie ucieramy z twarogiem,dodajemy jajko,make,2-3łyżki wody.Ciasto doprawiamy do smaku i mieszamy na jednolita mase.Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy ciasto,formujac małe placki.Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak