Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w sosie smietanowo-cytrynowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 750g
cebula 1-2
czosnek 2 zabki
masło 50 g
sos sojowy łyżka
pieczarki 200g
rosół 500ml
mąka łyzka
śmietana 200ml
sok z cytryny 2 łyzki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki łyzka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
makaron penne
tymianek łyżeczka (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie smietanowo-cytrynowym

Mięso pokroic w duzą kostkę. Oprószyć pieprzem i mąką. Rozgrzać masło, wrzucic na goracy tłuszcz, obsmażyć, dodac pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek,. Dodac sos sojowy wymieszac. Zalać goracym bulionem. Doprawic pieprzem kolorowym i dodac czosnek niedźwiedzi. Dusic pod przykryciem 30 min. Na osobnej patelni przesmażyc na łyzce masła pokrojone w plasterki pieczarki. Dodac do gulaszu, wsypac tymianek i natkę. Zmniejszyc gaz i dusic az mieso bedzie miekkie. Zdjac z ognia dodać smietane, wymieszac doprawic sokiem z cytryny i kolorywym pieprzem. Podac z ugotowanym makaronem penne lub innym ulubionym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak