Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z dynia i kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1,5kg
biała kapusta 1,5kg
marchewki 3
cebule 4
dowolne mięso 1,5kg
słoik koncentratu pomidorowego
oliwa 1\\2szkl
cukier łyzka płaska
sól
curry 1,5.łyżeczki
suszone śliwki 1\\2paczki
pęczek koperku
bazylia łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z dynia i kapusta

Kapuste,dynie i marchewke scieramy na tarce o duzych oczkach.Cebule kroimy w bardzo cienkie plastry,a mieso w drobna kostke.Do garnka wlewamy oliwe,wino lub wode,dodajemy warzywa,mieso koncentrat i śliwki.Doprawiamy i dusimy.Dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.06.2011 10:17
no no ciekawe, rzadko wykorzystuję dynię ale ten przepis spodobał mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak