Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po chełmsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1\\2litra
mąka 30dag
jajko 2
szczypta soli
Farsz:
mielone mięso 1\\2kg
pieczarki 1\\2kg
żółty ser 30dag
cebule 2
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
przyprawa do gyrosa
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po chełmsku

Ubijamy ciasto i smażymy naleśniki na oleju.Mieso mieszamy z przyprawami,smażymy.Pokrojona cebule podsmażamy i dodajemy do miesa.Obrane pieczarki kroimy w talarki,posypujemy vegeta i smażymy na oleju.Na połowe nalesnika nakładamy farsz,troche pieczarek i posypujemy startym serem.Naleśnik składamy na pól,posypujemy pieczarkami i serem.Zapiekamy az ser sie roztopi.Podajemy posypane natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 01.12.2011 10:19
smaczne te naleśniki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak