Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
tymianek
sól
pieprz
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń czosnkowa

Mięso skrapiamy winem, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Odstawiamy mięso na noc do lodówki. Następnego dnia posypujemy mięso wiórkami masła i pieczmy w temp. 200 stopni około 2 godziny. Po 1 godzinie pieczenia polewamy mięso szklanką wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 28.11.2010 08:01
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak