Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt na rolade

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 7 dag
cukier drobny 12 dkg
jaja 4 szt
proszek do pieczenia łyżka 1 szt
mąka ziemniaczna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt na rolade

ucieramy bialka z cukrem na puszysty krem,dodajemy zoltka,ucieramy.Nastepnie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia.wylewamy na blache i pieczemy.po upieczeniu zwijamy ze sciereczke w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 09.08.2011 22:37
a ja się dopiero namyślam a moją pierwszą roladę
Krzysztof42 05.06.2011 15:35
lubię rolady
kochanyptysiu 27.04.2011 14:52
fajny!
iwona332 28.01.2011 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak