Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: duszone warzywa

Bakłażan umyć, marchew,seler, cebulę i czosnek obrać. Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Podlać trochę wodą, posolić i dusić pod przykryciem. Pod koniec, kiedy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Znowu dusić ok. 20 min. na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 27.11.2010 19:44
Gorąco polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak