Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona przekąska ze szpinaku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1kg
oliwa 100ml
ząbki czosnku 6
papryczka chili 1/2
przyprawa do potraw Kucharek
parmezan starty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona przekąska ze szpinaku

Szpinak oczyścić z łodyg, liście dobrze opłukać, blanszować 30 sekund, osączyć. W dłoniach ściskać po kilka listków, formując kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Czosnek i chili posiekać, posypac kulki, polać oliwą. Delikatnie wymieszać, posypać przyprawą i serem. Zapiekać 60 minut w 100 stopniach. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 26.02.2012 22:15
smaczne
magical66 01.12.2010 08:20
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak