Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
kapusta kiszona 200 g
marchew 2 sztuki
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Do wywaru mięsnego dodać ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodać kapustę kiszoną i gotować z 20 min. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Posolić do smaku.Gotować dopóki warzywa nie będą miękkie. Później zupę w każdym talerzu osobno można zabielić też śmietaną. Kto jak lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 27.12.2010 21:12
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak