Doradca Smaku

filet rybny panierowany

original

Informacje

  • Rodzaj posiłku Obiad
  • Czas przygotowania Szybko
  • Koszt przygotowania Średni
  • Kaloryczność Średnia
  • Liczba osób 3-4
  • Wegetariańskie Nie
  • Na grilla Nie

Sposób przygotowania

filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Posolić, oprószyć pieprzem do smaku. Każdy z filetów otaczać w mące, potem w jaku, a na końcu w bułce tartej. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Składniki

  • filet rybny 4 sztuki filet rybny 4 sztuki
    Lubię Nie lubię
  • mąka mąka
    Lubię Nie lubię
  • jajka 2 sztuki jajka 2 sztuki
    Lubię Nie lubię
  • sól sól
    Lubię Nie lubię
  • peiprz peiprz
    Lubię Nie lubię