Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ULUBIONA BAKA MOJEJ MAMY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło miękkie 4OO G.
cukier 4OO G
mąka 4OO G
proszek do pieczenia łyżka
sok z cytryny
jajko 5
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ULUBIONA BAKA MOJEJ MAMY

MASŁO UCIERAMY DO MASY GŁADKIEJ DODAJĄC PO ŁYŻCE CUKRU. MIKSUJEMY, NASTĘPNIE CUKIER WANILIOWY I PO JEDNYM ŻÓŁTKU. MASA POWINNA W TEJ CHWILI WYJŚĆ PUSZYSTA.POTEM BĘDZIE TO MĄKA Z PROSZKIEM, MIKSUJEMY, NASTĘPNIE POŁOWĘ UBITYCH BIAŁEK, MĄKĘ TĄ CO NAM ZOSTAŁA I ZNOWU BIAŁKA. CAŁOŚĆ MIESZAMY. FOREMKĘ SMARUJEMY MASEŁKIEM I NAJLEPIEJ JAK POSYPIEMY KASZĄ MANNĄ, PRZELEWAMY POŁOWĘ CIASTA DO FOREMKI A Z POZOSTAŁEJ DODAJEMY SOK ORAZ SKÓRKĘ . I WYLEWAMY CAŁOŚĆ .PIECZEMY GODZINĘ W TEMP 160 ST.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 06.12.2010 08:00
wypróbuję ;)
Natalia/tubisiek 30.11.2010 08:12
fajna :)
Margo1 27.11.2010 17:34
JAJEK MOŻNA DODAĆ WIĘCEJ , JAK KTO WOLI , TAKIE BABKI SMAKUJĄ TYLKO DO HERBATY Z CYTRYNĄ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak