Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanej papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
orzechki piniowe 2 łyżki
oliwa 2 łyzki
ocet winny 1 łyżka
swiezy romazryn

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanej papryki

Papryki grillujemy z każdej strony, studzimy. Obieramy je, usuwamy gniazda nasienne, sok odlewamy. Papryki kroimy na mniejsze kawałki. Do soku z papryki dodajemy oliwę, ocet i polewamy nimi papryki, dodajmey orzeszki prażone wcześniej na patelni, rozmaryn siekamy i dodajmey do sałatki. Całość delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak