Sos z czarnej porzeczki z chrzanem

Sos z czarnej porzeczki z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan - utarty

    3 łyżki
  • jabłko

    1 szt
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • porzeczki czarne

    20 - 25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przebrane porzeczki umyć i zmiksować z małą ilością przegotowanej wody.
Dodać chrzan i utarte jabłko, wymieszać, doprawić solą i cukrem.
Podawać do wędlin, drobiu lub kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

17.09.2010 08:55
bardzo ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat