Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos parówkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
parówki 1,5 kg
cebula 1
sos do spaghetti ze słoika 4 łyżki
papryka czerwona 1
przecier pomidorowy 2 łyżi
Kucharek przyprawa do potraw
olej
sól
pieprz
natka pietruszki
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos parówkowy

Pokrojone pieczarki wraz z cebulą smażymy na oleju.Paprykę i parówki kroimy i razem gotujemy około 15 minut z dodatkiem kostki rosołowej.Mieszamy,dodajemy całą zawartośc puszki z fasolą ,dodajemy sos do spaghetti ,przecier .przyprawy do smaku i natkę pietruszki.Chwilę trzymamy na ogniu cały czas mieszając .Gdy konsystencja wydaje nam się za rzadka możemy zagęścic mąką wymieszana z wodą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 23.01.2013 16:56
coś podobnego już jadłam ale bez papryki,było smaczne
Katarzyna59 19.01.2013 16:37
fajny
jeta72 05.09.2012 10:07
smaczny :-)
Kate131 28.11.2011 09:57
ciekawy
ben-ka 15.07.2011 08:59
mam podobny przepis,szybko się robi takie jedzonko.
angelika14 30.01.2011 12:21
ja nie lubię bigosu z parówkami
Izabela28 18.01.2011 20:20
Super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak