Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron niekoniecznie \"łazanki\" mogą być kokardki, świderki, kolanka 40 dag
kapusta kwaszona 50 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i pieczarkami

Kapustę dobrze płukamy, odciskamy i wrzucamy o gotującej się wody.
Gotujemy ok. 20 minut.
Odcedzamy, studzimy, odciskamy i siekamy na drobniej nożem.
Makaron gotujemy al\'dente.
Odcedzamy.

Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na plastry.
Drobno pokrojoną cebulę zrumieniamy na oleju, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy na złoty kolor.
Gdy pieczarki będą już gotowe dodajemy do nich kapustę i dusimy ok 10-15 minut, dodając przyprawy.

Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i dusimy około 15 min pod przykryciem.
Żaroodporne naczynie smarujemy olejem, układamy na nim warstwami łazanki, kapustę z pieczarkami i cebulą.

Mieszamy wszystko i jeszcze raz doprawiamy do smaku.
Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 19.11.2012 16:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak