Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 2 główki
pomidory świeże 25 dag
sól do smaku
cukier do smaku
mąka 1 pełna łyżka
boczek wędzony 5 lub słonina
koncentrat pomidorowy 1 - 2 (zamiast pomidorów)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pomidorami

Kapustę obrać z wierzchnich, zniszczonych liści, umyć, poszatkować niezbyt cienko, włożyć do miski, lekko posolić i wymieszać, pozostawiając na 15 minut, by kapusta nieco zwiotczała.

W garnku zagotować 1,5 szklanki wody, włożyć kapustę, gotować 15 minut.
Dodać następnie cukier i obrane ze skórki, pokrajane na ćwiartki pomidory (lub koncentrat), przykryć i dusić jeszcze 15 minut.

W tym czasie zrumienić pokrajany w kostkę boczek, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, następnie dodać zasmażkę do kapusty.
Chwilę razem gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 04.10.2011 08:59
super
Aseret 15.05.2010 19:42
Do ugotowanej kapusty możemy dodać wypłukany i drobno posiekany koperek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak