Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
kakao 2 łyżki
herbatniki 2 paczki
cukier puder 2/3 szklanki
bakalie
olejek migdałowy
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z bakaliami

Herbatniki skruszyć na mąkę. Utrzeć masło z cukrem, dodać herbatniki, kakao, bakalie, olejek, dokładnie utrzeć, ochłodzić, a gdy masa stwardnieje, uformować kulki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Do środka każdej kulki można włożyć migdał lub cząstkę orzecha. Następnie wstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 27.11.2010 17:36
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak