Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler konserwowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 kg
sól 1 kopiata łyżka
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Seler konserwowy

Selery ścieramy na drobnej tarce i sparzamy w gorącej wodzie. Odcedzamy. Słoiki napełaniamy selerami i zalewamy solanka. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut. Selery nadają się do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 24.05.2013 11:28
warte wypróbowania!
gosia561 25.09.2011 20:57
ciekawy sposób na seler
sylwia / sytofala 10.09.2011 12:25
szukałam takiego przepisu dziękuję .idę zapakować seler do słoików.
sundaytn 22.05.2011 16:44
bardzo dobry do sałatek
jasiek 09.04.2011 12:54
może być smaczne
goofy9 06.04.2011 21:00
polecam, świetny do sałatek
gosia561 04.04.2011 10:24
zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak